Lidhje

Serbët në Kosovë shënojnë gjashtë vjetorin e trazirave të marsit 2004


Serbët në Kosovë shënojnë gjashtë vjetorin e trazirave të marsit 2004

Pjesëtarët e komunitetit serb në Kosovë shënuan sot gjashtë vjetorin e trazirave të marsit të vitit 2004 gjatë të cilave u vranë 19 persona prej tyre tetë serbë dhe 11 shqiptarë. Autoritetet në Kosovë thanë se deri tash kanë investuar afro 10 milion euro për renovimin e mbi 30 objekteve fetare ortodokse që ishin dëmtuar gjatë atyre trazirave dhe ky proces pritet të përfundojë deri në fund të këtij viti. Forcat paqeruajtëse të NATO-s do të fillojnë kalimin e përgjegjësive për sigurinë e këtyre objekteve tek policia e Kosovës.

XS
SM
MD
LG