Lidhje

Feith: Integrimi i veriut të Kosovës kërkon kohë dhe durim


Feith: Integrimi i veriut të Kosovës kërkon kohë dhe durim

Shefi i zyrës civile ndërkombëtare në Kosovë, Pieter Faith tha sot në Prishtinë se zbatimi i strategjisë për integrimin e veriut të vendit, të banuar me shumicë serbe, kërkon kohë dhe shumë durim. Ai theksoi së zbatimi i saj varet edhe nga qasja e komuniteteve vendase. Strategjia e kësaj zyre dhe e qeverisë së Kosovës që parasheh vendosjen e sundimit të ligjit në veriun e Kosovës që është skenë e kundërshtimeve më të ashpra ndaj pavarësisë së vendit, është kundërshtuar nga Beogradi dhe përfaqësuesit politikë të serbëve në atë pjesë të Kosovës.

XS
SM
MD
LG