Lidhje

Bie mbështetja e opinionit publik për integrimin e Maqedonisë në BE

  • Isak Ramadani

Bie mbështetja e opinionit publik për integrimin e Maqedonisë në BE

Një sondazh i këtyre ditëve në Maqedoni, i cili vë në dukje rënien e mbështetjes për anëtarësimin në Bashkimin Evropian, ka ngjallur debate në Shkup. Sipas sondazhit 66.5 përqind thonë se emri i vendit ka përparësi ndaj integrimit, dhe 26.2 përqind thonë se përparësia është intergrimi në NATO dhe BE. Ekspertë vlerësojnë se 'euroskepticizmi' maqedonas mund të ndikojë në mënyrë negative në Bruksel. Korrespondenti Isak Ramadani sjell mendimet e dy analistëve nga Shkupi.

XS
SM
MD
LG