Lidhje

Bashkëpunim shqiptaro-polak për zbulimin e Shkodrës së vjetër

  • Pëllumb Sulo

Bashkëpunim shqiptaro-polak për zbulimin e Shkodrës së vjetër

Arkeologë nga Shqipëria dhe Polonia paraqitën sot në qytetin e Shkodres një projekt 5 vjeçar bashkëpunimi në fushën e kerkimeve në zonën arkeologjike të qytetit të Shkodrës. Arkeologët synojne thellimin e germimeve arkeologjike poshtë kalase Rozafa, per te zbuluar qytetin e vjeter . Prej rreth 30 vjetësh, ne kete pjese te rendesishme te qytetit nuk jane kryer kerkime arkeologjike.

XS
SM
MD
LG