Lidhje

Intervistë me Gazmend Hoxhaj dhe Xhemi Hajredini


Intervistë me Gazmend Hoxhaj dhe Xhemi Hajredini

Gjendja e shqiptarëve në Maqedoni ende nuk duket se ka arritur në standartet e kërkuara nga Marrëveshja e Ohrit. Arsimi dhe përfaqësimi i palës shqiptare në administratën publike lë shumë për të dëshiruar në komunën e Manastirit, ku jeton një pakicë shqiptare. Ndërsa në Strugë, që kur shumica shqiptare udhëheq pushtetin lokal, gjendja është përmirësuar si në arsim ashtu edhe në administratën publike. Lidhur me këto cështje folën në emisionin Ditari Drejtori i Muzeut të Alfabetit në Manastir, zotin Gazmend Hoxhaj dhe Drejtori i Drejtorisë Arsimore në Strugë, zotin Xhemi Hajredini

XS
SM
MD
LG