Lidhje

Shqipëri: Mangësi në zbatimin e standardeve për barazinë gjinore


Shqetësim për dhunën me bazë gjinore
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:56 0:00

Qendra për Nisma Ligjore Qytetare u shpreh të hënën gjatë një takimi të zhvilluar në Shkodër, për një zbatim më të mirë të standarteve ndërkombëtare mbi barazinë gjinore dhe dhunën me bazë gjinore në Shqipëri. Sipas përfaqësuesve të kësaj qendre, problematikat janë evidentuar edhe në raportin e Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për cilësinë gjinore dhe fuqizimin e grave (CEDAW) dhe Grupit të ekspertëve të Këshillit të Europës për veprim kundër dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje ( GREVIO).

Shqetësim për dhunën me bazë gjinore
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:56 0:00

XS
SM
MD
LG