Lidhje

Shqipëria shton fondet për kërkimet arkeologjike


Shqipëria shton fondet për kërkimet arkeologjike

Shqiperia vendosi te shtoje financimet per kerkimet arkeologjike ne te gjithe territorin e vendit, ku besohet se gjenden vlera historike. Qeveria beri te ditur se fonde shtese jane ne dispozicion te cdo kerkimi arkeologjik, dhe shkencetaret do te kene ne cdo cast mbeshtetjen e prefekteve dhe pushtetit vendor. Arkeologjia ka qene per shume vite nje fushe me financime te pakta, por optimizmin per mbeshtetje te madhe fondesh e sollen zbulimet me vlera te medha qe u kryen nga ekspedita shqiptaro-franceze ne Apolloni, prane Fierit.

XS
SM
MD
LG