Lidhje

Procesi politik në SHBA, në vështrimin e dy analistëve shqiptaro-amerikanë

  • Keida Kostreci

Procesi politik në SHBA, në vështrimin e dy analistëve shqiptaro-amerikanë

Më pak se dy javë para zgjedhjeve për Kongresin në Shtetet e Bashkuara, gara mes kandidatëve demokratë dhe republikanë është intensifikuar. Presidenti Obama po bën fushatë për kandidatët e partisë së tij, ndërsa sipas sondazheve republikanët pritet t’i forcojnë pozitat e tyre. Zgjedhjet mbahen në një moment kur amerikanët janë të shqetësuar për çështje të tilla jetike si ekonomia dhe papunësia. Për të diskutuar mbi rëndësinë e rezultateve të këtyre zgjedhjeve për programin e administratës së Presidentit Obama, dhe për prirjet e votuesve shqiptaro-amerikanë në këto votime, kolegia Keida Kostreci intervistoi profesorin e asociuar të shkencave politike në Universitetin e Nju Jorkut, Shinasi Rama dhe kryeredaktorin e gazetës Iliria, Ruben Avxhiu. Zoti Rama dhe Zoti Avxhiu folën nga studioja jonë e Nju Jorkut:

XS
SM
MD
LG