Lidhje

Analisti Spahiu komenton për sfidat e Prishtines në veriun e vendit

  • Rudina Dervishi

Analisti Spahiu komenton për sfidat e Prishtines në veriun e vendit

Pas vendimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë për ligjshmërinë e pavarësisë së Kosovës, vëmendja është përqëndruar tek lëvizja pasuese e Beogradit. Serbia ka paraqitur një rezolutë në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara përmes së cilës kërkon bisedime të mëtejshme mbi këtë çështje. Gjatë ditëve të fundit, ministrat e jashtëm të Gjermanisë dhe Britanisë i bënë trysni Beogradit t'i bëjë ndryshime rezolutës dhe të mos kundërshtojë pavarësinë e Kosovës në OKB-ë. Ndërkohë, Grupi Ndërkombëtar i Krizave së fundmi hodhi idenë e shkëmbimit të territoreve mes Serbisë dhe Kosovës si njçë zgjidhje e mundshme për veriun e Kosovës. Për të diskutuar mbi këto çështje Zëri i Amerikës intervistoi analistin nga Kosova Nexhmedin Spahiu.

XS
SM
MD
LG