Lidhje

Arti i poçarisë në Kosovë


Në Kosovë dikur ishte shumë i përhapur arti i poçarisë dhe shumë familje kishin traditën e prodhimit. Sot, si shumë të tjera, edhe poçaria është në zhdukje. Familja Qukani nga Gjakova është ndër të paktat apo ndoshta e fundit që vazhdon përpjekjet për ruajtjen e kësaj tradite. Korrespondentja jonë Edlira Bllaca, ndoqi punimet e poçarisë të Luan Qukanit në një festival të kulturës tradicionale dhe na dërgoi kronikën në vazhdim.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG