Lidhje

Hetime për kryebashkiakun e Krujës, Artur Bushi


Prokuroria e Përgjithshme nisi sot hetimet mbi të dhënat e dyshuara kriminale ndaj kryetarit të Bashkisë së Krujës, Artur Bushi.

Zyra e re e prokurorisë për dekriminalizimin i kërkoi Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të verifikojë nga vetëdeklarimi i dekriminalizimit të kryetarit të bashkisë së Krujës, Artur Bushi, disa të dhëna, të cilat kërkojnë detajim më të thelluar në të shkuarën e tij.

Verifikimin fillestar do ta bëjë KQZ-ja dhe pas kësaj prokuroria do të vijojë hetimet.

KQZ publikoi dy javë më parë vetëdeklarimet e ministrave, deputetëve, bashkiakëve dhe këshilltarëve.

Mes tyre ka edhe të hetuar e dënuar për krime të ndryshme.

Mes tyre, bashkiaku socialist i Krujës, Artur Bushi, pranoi se u ndaluar dy herë në Itali.

Ai u ndalua së pari në vitin 1996 dhe herën e dytë në vitin 2010 u arrestua si i dyshuar për “trafik lëndësh narkotike”, por u lirua me vendim gjyqësor.

Prokurorët nisën verifikimet edhe për kryetarin e bashkisë së Kavajës, Elvis Roshi.

Ai u akuzua nga opozita se ka ndërruar emrin për të fshehur të kaluarën e tij dhe përfshirje në veprimtari kriminale.

Roshi pohoi se është ndaluar nga policia në Gjermani dhe në Itali, por se nuk është subjekt i asnjë krimi që parashikon ligji i dekriminalizimit.

Ai tërhoqi dorëheqjen, që shpalli disa ditë më parë, pasi siguroi deklarata nga policia gjermane dhe italiane, se nuk ka marrë dënime prej tyre.

XS
SM
MD
LG