Lidhje

Ashta, hidrocentrali i parë që ndërtohet në Shqipëri në 20 vjet


Ashta, hidrocentrali i parë që ndërtohet në Shqipëri në 20 vjet

Rreth 20 kilometra larg qytetit të Shkodrës po ndërtohet Hidrocentrali i Ashtës, që është vepra e parë hidroenergjitike që ndërtohet në Shqipëri gjatë 20 viteve të fundit.

Ndërtimi i këtij hidrocentrali i është dhënë me koncension kompanisë “Energji Ashta”, një bashkim i dy kompanive austriake: Verbund dhe EVN. Punimet për ndërtimin e këtij hidrocentrali nisën në mars të vitit të kaluar dhe për momentin, po bëhen përgatitjet për montimin e turbinave të para.

Në vazhdim një kronikë për dy kantieret, ku po punohet për ndërtimin e Hidrocentralit të Ashtës:

Të ngjashme

XS
SM
MD
LG