Lidhje

Biden përshëndet myslimanët me rastin e Ramazanit


FILE - President Joe Biden

Presidenti i SHBA Joe Biden përshëndeti komunitetet myslimane në Shtetet e Bashkuara dhe në të gjithë botën me rastin e muajit të Ramazanit.

Në një mesazh të shpërndarë nga Shtëpia e Bardhë, ai shkruante se në këtë kohë pandemie, miqtë dhe të afërmit ende nuk mund të mblidhen së bashku dhe shumë familje do të ulen për iftar pa njerëzit e tyre të dashur që mungojnë.

Megjithatë, tha Presidenti Biden, “komunitetet tona myslimane e fillojnë muajin e agjërimit me shpresë të përtërirë.”

“Amerikanët myslimanë e kanë pasuruar vendin tonë që nga themelimi. Ata janë po aq të larmishëm dhe të gjallë sa Amerika për ndërtimin e së cilës kanë ndihmuar. Sot, myslimanët po luajnë rol udhëheqës në përpjekjet tona për të luftuar COVID-19, duke luajtur role të dorës së parë në krijimin e vaksinave dhe duke shërbyer si punonjës të kujdesit shëndetësor në vijën e parë,” shkruan Presidenti Biden.

Por megjithatë, shprehet ai, “myslimanët amerikanë vazhdojnë të jenë në shënjestër të ngacmimeve, fanatizmit dhe krimeve të urrejtjes. Ky paragjykim dhe këto sulme janë të gabuara. Ato janë të papranueshme dhe duhet të ndalen. Askush në Amerikë nuk duhet të jetojë kurrë me frikën e praktikimit të besimit të tij ose të saj.”

Ai tha se ishte krenar që në ditën e tij të parë si President, i dha fund “ndalimit të udhëtimeve për myslimanët”.

Presidenti Biden tha se do të vazhdojë të mbrojë të drejtat e njeriut kudo, duke përfshirë ujgurët në Kinë, rohingyat në Birmani dhe komunitetet myslimane në të gjithë botën.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG