Lidhje

Bursat evropiane në rritje


Bursat evropiane në rritje
Bursat evropiane në rritje

Investitorët nuk i kushtuan shumë vëmendje uljes së vlerësimit për kreditin e qeverive evropiane sot dhe u ngutën për të blerë letra me vlerë nga vende si Spanja e Greqia si dhe bono thesari nga fondi për ndihmë ndaj ekonomive në vështirësi.

Një nga agjencitë kryesore të vlerësimit të kreditit, Standard and Poor’s uli vlerësimin e kreditit të 9 vendeve evropiane dhe fondit emergjent evropian. Por kërkesa për letra me vlerë nga Spanja dhe Greqia e tejkaloi ofertën.

XS
SM
MD
LG