Lidhje

Debatet mbi identitetin kombëtar


Debatet mbi identitetin kombëtar

Në Kosovë, tashmë një kohë të gjatë po zhvillohen debate nëse krijimi i shtetit të ri ka përcaktuar edhe krijimin e një identiteti të ri kombëtarë. Për një pjesë të studiuesve e publicistëve kjo po ndodhë tashmë si pjesë e procesit shtet-formues, ndërsa për pjesën tjetër të tyre identiteti shtetëror nuk i kundërvihet atij kombëtar. Debatet, sipas tyre janë rrjedhoje e rrethanave në të cilat janë krijuar shteti i Shqipërisë dhe ai i Kosovës.

XS
SM
MD
LG