Lidhje

Shtimi i diabetit dhe i masave kundër tij


Veprimtarë të shoqatave të shëndetit, familjarë e fëmijë me diabet organizuan veprimtari sot në Tiranë për të tërhequr vëmendjen e shoqerisë dhe institucioneve për vuajtjet dhe mungesat e tyre.

Ata marshuan përgjatë shëtitores së parkut të madh deri tek amfiteatri i liqenit me slloganin “Diabeti nuk është pengesë për ne”.

Në takim morën pjesë anëtarët e organizatës “Fëmijë dhe të rinj me diabet”, prindër dhe pjestarë të tjerë të kësaj bashkësie në rritje.

Ata u bashkuan për të folur mbi të drejtat dhe nevojat, që kanë individët me diabet për të jetuar me dinjitet një jetë gjithëpërfshirëse në shoqëri.

Veprimtaria iu kushtua 1500 fëmijëve dhe të rinjve, që vuajnë dhe që shtohen përditë nga diabeti, për të cilët popullata dhe administrata duhet të shfaqë një mbështetje më të madhe.

Pjesëmarrësit pohuan se përballë realitetit të vështirë ata kanë aspiratat e tyre në jetë, që duan t'i arrijnë dhe se diabeti nuk mund t'i pengojë, por kanë nevojë për një mbështetje më të madhe nga shoqëria dhe institucionet e shëndetësisë.


XS
SM
MD
LG