Lidhje

Tiranë: Takim për bashkëpunimin e shkencëtarëve në Shqipëri dhe diasporë


Tiranë: Takim për bashkëpunimin e shkencëtarëve në Shqipëri dhe diasporë
Instituti "Albshkenca" po zhvillon ne Tirane nje takim nderkombetar, ku po diskutohet per bashkepunimin e shkencetareve të diaspores me universitetet e Shqipërisë. Krahas SHBA, dhe Europes, ky Institut ka hapur tani deget e veta edhe ne Kosove, Shqiperi dhe Maqedoni, ku po mbështet universitetet vendase me kërkime shkencore. Kryeministri Sali Berisha i ftoi anëtaret e ketij instituti qe te kthehen ne Shqiperi, për të punuar ne universitete, në administraten shtetërore apo në firma private, por edhe qe te aplikojnë në emër të Shqipërisë në projektet e Bashkimit Europian atje ku jetojnë.

XS
SM
MD
LG