Lidhje

Discovery ulet në Tokë, pas udhëtimit të fundit në hapësirë


Discovery ulet në Tokë, pas udhëtimit të fundit në hapësirë
Discovery ulet në Tokë, pas udhëtimit të fundit në hapësirë

Anija e hapësirës Discovery u ul në Tokë, duke i dhënë fund me sukses udhëtimit të fundit në hapësirë. Anija dhe ekuipazhi i përbërë prej 5 burrash e një grua u ulën në Qendrën Kenedi të Floridës, pasi kaluan 9 ditë të ankoruar në stacionin ndërkombëtar të hapësirës. Udhëtimi 13 ditor i Discovery-it ishte misioni i 39-të dhe i fundit gjatë të cilit u instalua moduli i një depozite shumëfunksionale me pamje nga Toka dhe ata çuan në këtë stacion një robot të ri humanoid i quajtur Robonaut 2. Discovery është anija më e vjetër dhe me shërbimin më të gjatë në historinë 30 vjeçare të programit të NASA-s. Ajo do të vendoset në muzeun kombëtar të hapësirës Smithsonian këtu në Uashington.

XS
SM
MD
LG