Lidhje

Dita 23 e grevës së minatorëve të Bulqizës, ndërrohen grevistët


Dita 23 e grevës së minatorëve të Bulqizës, ndërrohen grevistët

Greva e urisë që po zhvillojnë minatorët e kromit në Bulqizë, hyri sot në ditën e 23-të.

Organizatorët bënë të ditur se sot kanë kryer një ndërrim pothuajse të plotë të grevistëve.

Sindikata tha se 10 nga 14 grevistët e urisë u zëvendesuan sot nga 10 punëtorë të tjerë.

Ndërsa 4 prej tyrë nuk pranuan që të ndërroheshin, dhe vazhduan grevën.

Sipas organizatorëve, ky ndryshim u bë për të mbrojtur jetën e grevistëve dhe nga ana tjetër për të siguruar vazhdimin e grevës.

Kompania ACR ka njoftuar se është e gatshme të plotesojë kërkesat e punëtorëve dhe ka kërkuar që ata të kthehen në punë.

Punëtorët dhe drejtuesit zhvilluan edhe një takim në Tiranë.

Por sindikata e tyre thotë se greva do të vazhdojë derisa kompania të nënshkruajë një marrëveshje dhe të nisë përmbushjen e kërkesave.

Institucionet shtetërore nuk kanë ndërhyrë në këtë konflikt mes punëtorëve dhe kompanisë ACR.

Ato vetëm gjobitën kompaninë për çeshtje teknike dhe kërkuan pezullimin e punës në minierë dhe evakuimin e njerëzve prej galerive të rrezikuara.

XS
SM
MD
LG