Lidhje

Dixhitalizimi i bibliotekave në Shqipëri


Shtrirja e rrjetit te Internetit ka nxitur ne Shqiperi krijimin e bibliotekave dixhitale, duke u dhene mundesi studiuesve dhe lexuesve te perdorin me gjeresisht fondet e bibliotekave publike dhe atyre universitare. Pas bibliotekes publike "Marin Barleti" te qytetit te Shkodres edhe biblioteka e Universitetit te ketij qyteti eshte perfshire ne nje proces dixhitalizimi te fondeve me te rendesishme, perfshire antikuarin dhe koleksionet e revistave te njohura si "Leka" dhe "Shejzat". Korrespondenti i Zerit te Amerikes, Pellumb Sulo, ishte ne Biblioteken e Universitetit te Shkodres dhe pergatiti kroniken.
XS
SM
MD
LG