Lidhje

Emigrantët shqiptarë nga Greqia dhe bujqësia në Qarkun e Gjirokastrës


Emigrantët shqiptarë nga Greqia dhe bujqësia në Qarkun e Gjirokastrës

Kthimi i emigrantëve shqiptarë nga Greqia po ndikon në Qarkun e Gjirokastrës për rritjen e sipërfaqeve të punueshme të tokës. Ndonëse nuk ka të dhëna të qarta dy vitet e fundit punimet në sektorin bujqësor janë rritur ndjeshëm. Por specialistët e bujqësisë flasin me shqetësim se ndërtimet pa kriter vazhdojnë të dëmtojnë tokat bujqësore.

XS
SM
MD
LG