Lidhje

Ende problem rrugët e financimit të fushatave zgjedhore në Shqipëri


Ende problem rrugët e financimit të fushatave zgjedhore në Shqipëri

Në Shqipëri një nga problemet që lidhet me fushatat zgjedhore e që është ngritur vazhdimisht është ai që lidhet me fondet jo publike dhe kontributet financiare që marrin forcat politike. Kodi zgjedhor përcakton rregullat që duhet të respektojnë partitë dhe kandidatët në garë. Drejtori i Transparency International Albania Lutfi Dervishi, thotë se forcat politike duhet t’i përmbahen angazhimeve ligjore dhe të bëjnë transparencën, duke vënë në dukje faktin se deri tani është vënë re një diferencë mes asaj që duket e perceptohet dhe raporteve financiare që deklarojnë partitë pas fushatës.

Të ngjashme

XS
SM
MD
LG