Lidhje

Foto e Nasës për zjarret në Shqipëri


Zjarret janë përhapur në të gjithë Shqipërinë, kryesisht për shkak të sezonit të thatë dhe erërave të forta.

Deri tani 148 hektarë vreshta dhe ullishte janë shkatërruar nga flakët. Shuarja e zjarreve ka qenë e vështirë për shkak të terrenit të thyer.

Në zonën veriore, zjarret po kërcënojnë shtëpitë duke shkaktuar evakuime në dy fshatra. Drejtoria e Kontrollit në Ministrisë së Mjedisit thotë se një numër i zjarreve janë vendosur qëllimisht për të pastruar zonën.

http://www.nasa.gov/mission_pages/fires/main/world/20120827-se-europe.html
XS
SM
MD
LG