Lidhje

Një portret i Prokurorit të Përgjithshëm në detyrë, Matthew Whitaker


Prokurori i Përgjithshëm në detyrë, Matthew Whitaker, ka shërbyer si shef i stafit ish-Prokurorit Përgjithshëm Jeff Sessions, nga tetori 2017-s.

49-vjeçari ka lindur Des Moines Aiovës, ku është diplomuar për drejtësi.

vitin 2004 ish-presidenti Xhorxh W. Bush e emëroi atë prokuror këtij shteti. Ai ka kandiduar, por pa sukses për një vend Senatin amerikan vitit 2014.

Matthew Whitaker pritet mbikqyrë hetimin po kryen Prokurori i Posaçëm Robert Mueller lidhje me dyshimet nëse zyrtarë fushatës presidenciale zotit Trump bashkëpunuan me Rusinë mënyrë fshehtë zgjedhjet e vitit 2016 dhe nëse Presidenti Trump u përpoq pengonte drejtësinë.

Përpara se t’i bashkohej Departamentit të Drejtësisë vitin e kaluar zoti Whitaker e ka kritikuar hetimin që po kryen zoti Mueller. Gjatë një dalje të tij në rrjetin televiziv CNN ai ka thënë se Prokurori i Përgjithshëm gëzon autoritetin t’i ulë buxhetin zotin Mueller dhe të ndalë hetimin që ai po kryen. Në një shkrim të tij ai shprehej gjithashtu se mendon se hetimi i zotit Mueller ka shkuar shumë larg dhe se financat e zotit Trump duhet të jenë të kufizuara për Prokurorin e Posaçëm.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG