Lidhje

Gjeto Vocaj: Takim fatal me diktatorin

  • Pëllumb Sulo

Gjeto Vocaj: Takim fatal me diktatorin

Gjatë 20 viteve të fundit, në Shqipëri është zhdukuar shumica e simboleve të komunizmit. Drejt shkatërrimit janë edhe burgjet e kampet e internimit, ku gjetën vdekjen apo përjetuan vuajtje të pashembullta disa mijëra kundërshtarë të rregjimit komunist. Pas proceseve demokratike, ish të burgosurit dhe të përndjekurit politikë që mbijetuan po vazhdojne përpjekjet për t'u integruar në shoqërine demokratike duke bërë thirrje për kujtesë dhe dënimin e krimeve të komunizmit. Korrepondenti i Zërit të Amerikës Pëllumb Sulo, sjell në kroniken e tij, mendimet e Gjeto Vocajt, ish i burgosur politik nga Shkodra, i cili pak kohë më parë botoi një libër, ku përshkruhet jeta e ish të burgosurve politikë në diktaturën komuniste.

XS
SM
MD
LG