Lidhje

Gjirokastër, treg për fruta perime i financuar nga Banka Botërore


Gjirokastër, treg për fruta perime i financuar nga Banka Botërore

Në Gjirokastër ka nisur të funksionojë një treg modern i frutave dhe i perimeve, i cili u mbështet me financime të Bankës Botërore. Tregu përfshin kryesisht prodhime vendase të perimoreve dhe të frutikultures. Tregëtarët thonë se janë të kënaqur nga përmirësimi i kushteve të tregëtimit të këtyre prodhimeve. Programet e bujqesisë jane ne qender te vemendjes ne rajon prej kthimit nga Greqia te disa dhjetera emigranteve per shkak te krizes greke.

XS
SM
MD
LG