Lidhje

Turizmi dhe isopolifonia labe në Gjirokastër

  • Raimond Kola

Në shtëpitë disa qindra vjeçare të Gjirokastrës, dhjetëra turistë të huaj gjejnë këto ditë edhe një ofertë tejet të veçantë. Një grup i njohur i isopolifonisë interpreton këngët e vjetra të qytetit. Këto këngë janë transmetuar ndër shekuj dhe kjo mënyrë të kënduari tashmë është pjesë e Trashëgimisë Botërore të Njerëzimit që mbrohet nga UNESCO. Korespondenti ynë Raimond Kola ndoqi një nga mbrëmjet e Grupit Argjiro në shtëpinë 300 vjecare të Skëndulatëve dhe përgatiti kronikën në vazhdim.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG