Lidhje

Gratë, pjesë aktive në fushatën e fundit për zgjedhjet vendore në Shqipëri


Gratë, pjesë aktive në fushatën e fundit për zgjedhjet vendore në Shqipëri

Gratë janë një pjesë aktive në fushatën e fundit për zgjedhjet vendore në Shqipëri. Por përfaqësimi i tyre në garën për postet e bashkive dhe komunave është mjaft i ulët, megjithëse kodi zgjedhor i detyron partitë të kenë një përfshirje mbi 30 për qind të grave. Në Qarkun e Gjirokastrës kandidojnë për këto poste vetëm dy gra ndërsa në Sarandë dhe Delvinë pjesëmarrja e grave është vetëm në Këshillat Bashkiakë.

Të ngjashme

XS
SM
MD
LG