Lidhje

Intervistë me historianin nga Kosova, Jusuf Buxhovi

  • Ilir Ikonomi

Historiani nga Kosova, Jusuf Buxhovi, këto ditë vizitoi disa universitete amerikane dhe mbajti ligjërata me temë, roli i shqiptarëve në rrëzimin e komunizmit dhe në shpërbërjen e ish-Jugosllavisë. Zoti Buxhovi, autor i një historie me tre vëllime për Kosovën, të përkthyer edhe në anglisht, foli nëpërmjet Skype-it. Ai komentoi fillimisht mbi arsyet që i shtynë SHBA dhe fuqitë perëndimore të ndërmerrnin një fushatë sulmesh ajrore në Kosovë 17 vjet më parë.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG