Lidhje

Buxhovi: Klasa politike përgjegjëse për gjendjen në Kosovë


Kosova hyri ne vitin e dhjete te pavaresisë së saj duke u përballur me krizën më të thellë politike për shkak të marrëveshjes me Serbinë për asociacionin e komunave me shumicë serbe dhe asaj me Malin e Zi për shënimin e kufirit. Krahas tensioneve të brendshme politike, Kosova u përball me një periudhë tensionesh me Serbinë e cila vazhdon të kundershtojë pavaresinë e saj, ndonëse të dyja vendet janë përfshirë në një proces bisedimesh në shkëmbim të afrimit me strukturat evropiane. Per te diskutuar mbi situaten ne Kosove dhe zhvillimet aktuale rreth saj, Zëri i Amerikës bisedoi me historianin dhe shkrimtarin Jusuf Buxhovi, i cili ndodhet në Houstoni të Teksasit. Zoti Buxhovi bëri përgjegjëse klasën politike për pjesën më të madhe të sfidave të Kosovës.

XS
SM
MD
LG