Lidhje

Komisioni Europian propozon heqjen e vizave për shtetasit e Shqipërisë


Komisioni Europian propozon heqjen e vizave për shtetasit e Shqipërisë

Komisioni Europian i propozoi sot Parlamentit Europian që të heqë vizat afatshkurtëra për shtetasit e Shqipërisë dhe Bosnje-Hercegovinës. Komisionerja për Sigurinë, Sesil Malstrom deklaroi se të dy vendet kanë përparuar shumë me pasaportat e reja dhe me kontrollin e kufijve. "Është bërë shumë, tha zonja Malstrom,"megjithatë ka ende disa kritere për tu plotësuar". Ajo iu referua tre kushteve që kanë të bëjnë me strategjine e riintegrimit te të riatdhesuarve, luftës kundër krimit të organizuar e korrupsionit si dhe zbatimit të ligjit të ri antimafia.

XS
SM
MD
LG