Lidhje

Kompensimi i romëve që jetuan në kampe në veriun e Kosovës


Kombet e Bashkuara kanë njoftuar për krijimin e një fondi për kompensim të pjesëtarëve të komunitetit rom, ashkali dhe egjiptas, që kishin qëndruar në një zonë të kontaminuar në veriun e Kosovës pas luftës së vitit 1999, në kampe të administruara nga misioni i atëhershëm i OKB-së UNMIK-u. Pas vitit 2010 banorët ishin vendosur në zona tjera, pjesa më e madhe në jug të Mitrovicës, të banuar me shumicë shqiptare. Korrespondentja jonë Edlira Bllaca vizitoi këta banorë në jug të Mitrovicës, prej nga na sjell këtë kronikë.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG