Lidhje

Komunitetet e myslimanëve dhe ortodoksëve të Shkodrës kërkojnë kthimin e pronave


Komunitetet e myslimanëve dhe ortodoksëve të Shkodrës kërkojnë kthimin e pronave
Komunitetet e myslimanëve dhe ortodoksëve të Shkodrës kërkojnë kthimin e pronave

Përfaqësues të komunitetit mysliman dhe atij ortodoks të Shkodrës deklaruan pas një takimi të përbashkët se janë të vendosur në kërkesën e tyre për kthimin e pronave të ligjshme komuniteteve fetare. Sipas tyre, një pjesë e pronave po tjetërsohen nga persona të veshur edhe me pushtet politik, ndërkohë që komisionet e kthimit të pronave po zvarrisin kthimin e një numri të madh pronash komuniteteve të tyre fetare.

Pas proceseve demokratike, në Shqipëri janë garantuar liritë e besimit, ndërkohë që mbetet ende i pazgjidhur plotësisht problemi i kthimit të pronave komuniteteve fetare.

Korrespondenti Pëllumb Sulo sjell hollësi.

XS
SM
MD
LG