Lidhje

Kosovë: Reagime pas zgjedhjeve serbe

  • Leonat Shehu

Në Kosovë, partitë politike opozitare kanë kritikuar qeverinë për lejimin e mbajtjes së zgjedhjeve parlamentare të Serbisë në zonat e banuara me shumicë serbe të cilat u mbajtën nën përkujdesjen e Misionit të Organizatës për Siguri e Bashkëpunim në Evropë. Analistët ndërkaq thonë se Kosova duhet t’i kushtojë vëmendje vazhdimit të procesit të bisedimeve me Serbinë pas zgjedhjeve të së dielës, ndonëse nuk presin ndryshime thelbësore për shkak të lidhjes që ekziston ndërmjet këtij procesi dhe rrugëtimit të Serbisë drejt integrimeve evropiane.

XS
SM
MD
LG