Lidhje

Kosova në vitin 2011


Kosova në vitin 2011

Viti 2011 në Kosovë ishte periudhë e zhvillimeve të shumta që kulmuan me trazirat e dhunshme në veriun e Kosovës ku që nga muaji korrik po mbahen të bllokuara rrugët kryesore nga serbët lokal që kundërshtojnë shtrirjen e autoritetit të Prishtinës në atë zonë.

Kosova dhe Serbia arritën disa marrëveshje ne kuadër të bisedimeve të ndërmjetësuara nga Bashkimi Evropian, por marrëdhëniet ndërmjet tyre mbeten të pandryshuara.

XS
SM
MD
LG