Lidhje

Kosovë, një ligj i ri për të drejtën e pronësisë së grave


Në Kosovë autoritetet hapën procesin e zbatimit të një strategjie për të drejtën e pronësisë, me shpresë për t'i dhënë fund përjashtimit të grave nga kjo e drejtë.

Më pak se 19 për qind e pronave të patundshme në Kosovë janë të regjistruara në emër të grave, meqë pasuria e familjes ende vazhdon të rregullohet sipas zakoneve dhe ndahet në mënyrë të barabartë vetëm mes meshkujve të saj.

XS
SM
MD
LG