Lidhje

Decentralizimi dhe situata në veri të Kosovës


Përfaqësues vendas e ndërkombëtarë në Kosovë thanë sot se zgjidhja më e mirë për integrimin e veriut të banuar me shumicë serbe, është nëpërmjet zbatimit të planit të krye negociatorit të Kombeve të Bashkuara Martti Ahtisaari dhe procesit të decentralizimit. Këto komente u bënë në veprimtari të ndara gjatë ditës së sotme, në të cilat është diskutuar procesi i decentralizimit të pushtetit lokal dhe sfidat me të cilat përballet ky proces në pjesën veriore ku nuk njihen institucionet e Kosovës.

XS
SM
MD
LG