Lidhje

Kosovë: Fillojnë analizat e plumbit në gjak për fëmijët e pakicave


Kosovë: Fillojnë analizat e plumbit në gjak për fëmijët e pakicave

Komisioni Evropian dhe Agjencia e Shteteve të Bashkuara për zhvillim ndërkombëtarë, bashkë me komunën e Mitrovicës, filluan analizat e shkallës së plumbit në gjak për 78 fëmijë romë, ashkali dhe egjiptas. Të gjithë ata deri para pak muajsh kanë jetuar në dy kampe të improvizuara në veriun e Mitrovicës që ndodheshin në një zonë të ndotur me mbetje industriale. Autoritetet shpresojnë se deri në pranverën e ardhshme t’u japin fund këtyre kampeve.

XS
SM
MD
LG