Lidhje

Kosovë: Institucionet kundër zgjidhjes së përkohshme për veriun


Kosovë: Institucionet kundër zgjidhjes së përkohshme për veriun
Kosovë: Institucionet kundër zgjidhjes së përkohshme për veriun

Në Kosovë, autoritetet kanë shprehur kundërshtimin e tyre ndaj një propozimi për status special për veriun e Mitrovicës.

Këto komente u bënë pas publikimit të një raporti nga Grupi Ndërkombëtar i Krizave, ku bëhet thirrje që deri në gjetjen e një zgjidhjeje përfundimtare politike, palët të kërkojnë zgjidhje të përkohshme për përmisimin e sundimit të ligjit dhe ndihmën financiare për veriun e Kosovës.

Veriu i Kosovës i banuar me shumicë serbe vazhdon të jetë skenë e kundërshtimeve më të ashpra ndaj pavarësisë së Kosovës dhe i ndarjeve të thella etnike.

Nga Prishtina njofton korrespodenti ynë, Leonat Shehu.

Të ngjashme

XS
SM
MD
LG