Lidhje

Kosovë, Ende pa marrëveshje për formimin e institucioneve

  • Leonat Shehu

Në Kosovë, partitë politike as sot nuk arritën marrëveshje për të vazhduar seancën konstituive të parlamentit në të cilën do të duhej të zgjidhej udhëheqja e tij. Kryesuesi i parlamentit ka thirrur seancën për të enjten, por ajo pritet të bojkotohet nga koalicioni fitues i cili ka kërkuar ende kohë për të dalë me propozim për kryetar të parlamentit. Mungesa e votave dhe barrikadimi i subjekteve politike, po shtyn Kosovën drejt një krize të re politike të ngjashme më atë të tri vjetëve më parë që la vendin pa institucione për një gjysmë viti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG