Lidhje

Kosovë: Kryetari i Parlamentit kërkon shqyrtimin e punës së delegacionit të bisedimeve me Serbinë


Kryetari i Parlamentit të Kosovës, Jakup Krasniqi, i bëri thirrje qeverisë së Kosovës që të shqyrtojë punën dhe përbërjen e delegacionit të saj në bisedimet me Serbinë. Pakënaqësinë me rrjedhën e bisedimeve e kanë shprehur edhe partitë opozitare të cilat të cilat tërheqin vërejtjen që ndonëse bisedimet i mundësuan Serbisë të marrë statusin e vendit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian, nuk ndikuan në ndryshimin e qasjes së saj ndaj Kosovës. Serbia nxiti reagime të ashpra të Prishtinës me paralajmërimet e saj për organizimin e zgjedhjeve parlamentare e lokale edhe në Kosovë.

XS
SM
MD
LG