Lidhje

Kosovë, miratohet ligji për ndalimin e financimit të terrorizmit


Parlamenti i Kosovës miratoi ligjin për parandalimin e pastrimit të parave dhe luftimin e financimit të terrorizmit. Në seancën e zhvilluar pa praninë e opozitës, ligji u miratua me 58 vota për dhe shtatë të paanshme.

Ligji, sipas autoriteteve, lidhet ngushtë me programin e qeverisë për vitet 2015-2018 për luftimin e terrorizmit ndërsa përcakton masat, autoritetet përgjegjëse dhe procedurat për zbulimin, parandalimin e pastrimit të parave dhe luftimin e financimit të terrorizmit.

Autoritetet thonë se ky ligj është tepër i rëndësishëm në këtë periudhë edhe sa i përket luftës kundër krimit, korrupsionit, por edhe parandalimit të financimit të terrorizmit dhe të ekstremizmit.

Vitin e kaluar Kosova miratoi edhe ligjin për parandalimin e bashkimit të qytetarëve të saj në konfliktet jashtë saj, ndërsa është edhe pjesë e koalicionit ndërkombëtar për luftimin e ekstremizmit të dhunshëm dhe terrorizmit.

Që nga viti 2012 Kosova është përballur me rastet e para të shkuarjes së qytetarëve të saj në Siri. Që atëherë rreth 300 qytetarë të Kosovës i janë bashkuar konfliktit atje ndërsa aktualisht sipas vlerësimeve të organeve të sigurisë numri sillet në rreth 60 sish. Mbi 60 prej tyre besohet se kanë humbur jetën në ato konflikte.

XS
SM
MD
LG