Lidhje

Lëvizja Zaptimi pranë Kongresit


Lëvizja Zaptimi pranë Kongresit
Lëvizja Zaptimi pranë Kongresit

Qindra protestues të lidhur me lëvizjen “Zaptimi” po mblidhen jashtë ndërtesës së Kongresit amerikan sot nën thirrjet “Zaptimi i Kongresit”.

Protestuesit nuk kanë marrë parasysh motin e ftohtë por janë mbledhur përpara Kongresit me brohoritjet “Ne jemi pjesë e 99%-it”. Një numër i madh policësh i kanë kanë bllokuar ata, për mos u ngjitur në shkallët e Kongresit, dhe deri tani është arrestuar të paktën një person.

Lëvizja Zaptimi nisi në Nju Jork në shtator nën emërin “Zaptimi i Wall Street-it”. Pjesëmarrësit thonë se përfaqësojnë 99% të popullatës duke përjashtuar 1% që janë të pasurit.

Organizatorët e protestës së sotme thonë se ata “kanë ardhur t’i tregojnë 1%-it të Kongresit se ç’pamje ka demokracia”.

Kjo protestë përkon me ditën e parë të punës së Dhomës së Përfaqësuesve mbas pushimeve dimërore.

XS
SM
MD
LG