Lidhje

Maqedoni: Marrëveshje LSD-PDS


Ky do të jetë koalicioni i parë midis një partie maqedonase dhe një partie shqiptare dhe ajo është cilësuar si marrëveshje historike.

Në Maqedoni, Lidhja Social Demokrate dhe Partia Demokratike Shqiptare arritën një marrëveshje për koalicion në zgjedhjet vendore të vitit të ardhëshëm. Ky do të jetë koalicioni i parë midis një partie maqedonase dhe një shqiptare në zgjedhjet e Maqedonisë, dhe drejtuesit e dy partive e kanë cilësuar atë si marrëveshje historike. Dy partitë e opozitës vlerësojnë se gjendja e rëndë ekonomike, mungesa e demokracisë dhe ngecja e integrimeve evropiane kanë bërë që ato të bashkoheshin në një koalicion për ta delegjitimuar politikën e qeverisë së Maqedonisë.

XS
SM
MD
LG