Lidhje

Maqedoni: Referendumi mbi ndryshimin e emrit, më 30 shtator


Parlamenti i Maqedonisë miratoi zhvillimin e referendumit për ndryshimin e emrit të vendit më 30 shtator. Referendumi u miratua me nismën e 68 deputetëve të shumicës parlamentare.

Pyetja e referendumit: "A jeni për anëtarësim në BE dhe NATO me pranimin e marrëveshjes midis Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë?" ka nxitur reagimin e VMRO-DPMNE-së të opozitës, e cila thotë se formulimi i pyetjes është i dykuptimtë dhe manipulativ.

Opozita kërkonte një pyetje me kuptim të qartë, por ajo nuk ishte e pranishme për të diskutuar mbi amendamentet që kishte paraqitur vetë. Shumica parlamentare thotë se me një referendum të suksesshëm, vendit do t'i hapen dyert e integrimit në NATO dhe në Bashkimin Evropian, ndërsa populli maqedonas ruan identitetin dhe gjuhën maqedonase të garantuar me marrëveshjen e Prespës, me palën greke.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG