Lidhje

Maqedoni: Kodi zgjedhor zgjon shqetësime


Në Maqedoni, partitë opozitare vlerësojnë se kodi i ri zgjedhor do t’i dëmtojë ato, me që nuk është bërë pastrimi i regjistrit të votuesve dhe as ndarja e barabartë e numrit të votuesve në njësitë zgjedhore. Opozita mendon se pushteti në këtë mënyrë po përgatit vjedhen e votave. Ndërkohë, partitë në pushtet thonë se kodi zgjedhor përfshin edhe amandamente të opozitës dhe i quajnë të pabaza akuzat ndaj tyre.

XS
SM
MD
LG