Lidhje

Mbipesha shoqërohet me probleme kujtese


Të rinjtë obezë apo mbipeshë kanë më shumë probleme me kujtesën se sa bashkëmoshatarët e tyre në moshë normale, thotë një studim i ri.

Studiuesit e Universitetit të Kembrixhit shkruajnë në revistën e psikologjisë The Quarterly Journal of Experimental Psychology, se nga studimi i tyre rezulton se me rritjen e indeksit të mbipeshës shtohen edhe problemet e kujtesës.

Studiuesit pohojnë se grupi i personave të analizuar ishte i vogël në numër, por megjithatë përfundimet e studimit përputhen me rezultate nga studime të ngjashme mbi ndikimin që ka pasha trupore tek aktiviteti mendor si marrja e vendimeve, zgjidhja e problemeve dhe emocionet.

Sipas Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, 35% e amerikanëve janë obezë, ndërsa 2/3 e amerikanëve janë obezë ose mbipeshë. Pritet që këto shifra të rriten.

Shiko komentet (1)

Ky forum është mbyllur
XS
SM
MD
LG