Lidhje

Malësia e Madhe dhe kultivimi i bimëve mjekësore


Në Shqipëri, po i kushtohet vëmendje kultivimit dhe përpunimit të bimëve aromatike dhe mjekësore, të cilat eksportohen.

Në Shqipëri, po i kushtohet vemendje kultivimit dhe përpunimit të bimëve aromatike dhe mjekësore, që eksportohen në Amerikë dhe disa vende të Europës.

Rrethi i Malësisë së Madhe është zona ku grumbullohet rreth 70 përqind e gjithë sasisë së bimëve aromatike dhe mjeksore që eksporton Shqipëria. Ndaj, autoritetet shqiptare të bujqësisë po mbështesin zhvillimin e këtij sektori, duke financuar zgjerimin e sipërfaqes së tokës, të mbjedhë me këto bimë.

XS
SM
MD
LG