Lidhje

Në Tiranë përfundon takimi mes shumicës dhe opozitës për zgjidhjen e ngërçit politik

  • Armand Mero

Në Tiranë përfundon takimi mes shumicës dhe opozitës për zgjidhjen e ngërçit politik

Në Shqipëri, drejtuesit e dy grupeve kryesore parlamentare të shumicës së djathtë dhe opozitës socialiste Astrit Patozi dhe Gramoz Ruçi, zhvilluan mbrëmë një raund të ri bisedimesh në përpjekje për zgjidhjen e ngërçit të gjatë politik që lidhet me hetimin e zgjedhjeve të qershorit të kaluar.

Takimi zgjati afër një orë, dhe mbi bisedimet e zhvilluara nuk u dha asnjë detaj, përveç faktit se palët mbeten të angazhuara për arritjen e një marrëveshjeje brenda datës 27 korrik, dita e fundit e punës së parlamentit shqiptar i cili duhet të miratoje ngritjen e komisionit hetimor në rast të gjetjes së një zgjidhjeje.

Në takimin e javës së shkuar, palët ranë dakort për ngritjen e komisionit i cili do të duhet të drejtohet nga opozita e cila do të ketë edhe shumicën. Palët ranë dakort që një gjë e tillë të sanksionohej juridikisht dhe zgjidhja i ishte lënë në dorë shumicës.

Ndarja mes palëve vazhdon të qëndrojë për objektin e hetimit. Ndërsa shumica bie dakort vetëm për hetimin e dokumentacionit zgjedhor e lidhur kjo, në referencë të kodit zgjedhor sipas të djathtëve, me djegien e fletëve të votimit, opozita, bie dakort që të nisë hetimin me dokumentat zgjedhore, por kërkon që për fletët e votimit të pritet një vlerësim i komisionit të Venecias. Opozita këto ditë ka përgatitur propozimin e saj në funksion të këtij varianti.

Bisedimet pritet të vazhdojnë sot dhe takimi i mbrëmshëm mund të ketë qenë më shumë një shkëmbim i propozimeve juridike që palët kanë si për paktin mbi të cilat tashmë ka një dakortësi ashtu dhe për atë që lidhet me fletët e votimit. Fakti që bisedimet do të vazhdojnë dëshmon më së paku se përpjekjet nuk janë shuar dhe ende mbetet një shpresë se mund edhe të gjendet një zgjidhje.

XS
SM
MD
LG