Lidhje

OKB njofton për humbje të jashtëzakonshme ozoni mbi Polin e Veriut

  • Zëri Amerikës

OKB njofton për humbje të jashtëzakonshme ozoni mbi Polin e Veriut

Organizata Botërore Meteorologjike thotë se ka pasur një humbje të jashtëzakonshme ozoni mbi Polin e Veriut që nga janari.

Agjencia e OKB-së njoftoi sot se niveli i ozonit, gazi që mbron tokën nga rrezet e dëmshme të diellit, është pakësuar me 40 për qind. Agjencia tha se kjo ka ndodhur për shkak të pranisë së vazhdueshme të substancave të dëmshme për ozonin në atmosferë dhe temperaturat tepër të ftohta të dimrit në stratosferë.

Agjencia tha se ky nivel i humbjes së ozonit është i paprecedent, por jo i papritur. Ajo tha se humbja do të kishte qenë edhe më e madhe pa përpjekjet e OKB-së për eliminimin e kimikateve të dëmshme për ozonin gjatë viteve të fundit.

XS
SM
MD
LG